zondag 23 september 2012

Een dagje met 11 metekindjes op stap.

Deze morgen na veel overleg met de zusters, vertrekken we met 16 man in 2 taxi's richting zoo.
Zoo van de jaren 70, met veel vogels vissen slangen schildpadden apen en 2 Jaguar. Zelfs struisvogels, die niemand van de kinderen kende. Geen giraf, geen olifant te bespeuren.
Voor €8 aten we met 16 man elk een cola en een stuk pizza. Niet te geloven.
We aten nog een ijsje in complete stilte, zelfs de papiertjes werden afgelikt.
Terug richting Casa Maín.
Daarna zijn we met Roos, an, Anje, Grietje, ellens metekindjes gaan shoppen in een soort overdekte chaos. Op vraag van Sor Ines mochten we enkel nuttige dingen kopen: ondergoed, jeans en schoenen. Ze kunnen weer een seizoen verder.
Vanavond wordt alles in gereedheid gebracht voor het grote feest van morgen. We zijn benieuwd.
We zitten hier totaal alcohol vrij ook al zitten we in een klooster. We zouden veel geven voor een frisse pint of glaasje witte wijn.
21u we zijn bekaf en gaan slapen.

Hasta mañana.

3 opmerkingen:

 1. Dag bijna-Boliviaanse madammen,

  wat leuk dat jullie tijd kunnen doorbrengen met jullie kids, het ziet er een leuke groep uit, wees trots op wat jullie voor deze kinderen doen, veraf maar in het hart toch steeds dichtbij! Het moet nu toch een heel "speciaal gevoel" geven!

  Hier lonkt de herfst, de natuur maakt zich klaar; de bomen verkleuren, de eerste bladeren vallen op de grond, een eerste dikke trui verschijnt uit de kast, de eekhoorns maken zich klaar voor hun winterslaap en zonder verwarming lukt het niet meer, en toch, zo af en toe kunnen we nog even genieten van een na-zomer-zonnetje, een laatste zonnestraal op onze snoet, liggend in het gras, een vlinder die voorbij vliegt, het gezoem van een bij, het lied van een pimpelmees, een laatste zucht van de zomer. Gisteren begon volgens de kalender de herfst, jullie zijn vertrokken in de zomer en komen terug in de herfst! Nog even en jullie zijn weer thuis!

  Geniet nog met al jullie zintuigen van jullie tijd wat nog rest op Boliviaanse bodem en weet dat we het heel fijn vonden om jullie belevenissen te volgen!

  An, ik zet de vuurkorf klaar voor een frisse herfstpint op het terras of een glas ijskoude witte wijn bij de geur van brandhout, de gloed van het haardvuur, het luisteren naar jouw verhalen! (Iedereen welkom natuurlijk!)

  Tot binnenkort ...
  Los saludos y beso grande,
  Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goe pint kan inderdaad smaken.
  Maar binnenkort hebben jullie die méér dan verdiend!
  Herfstige groeten,
  Fries

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag dames!
  Zo ontroerend allemaal, we krijgen er de tranen van in de ogen! echt schitterend wat jullie allemaal doen! Voor ons is het maar een klein bedrag voor een dagje zoo, met pizza en ijsjes, maar voor de kinderen waarschijnlijk een onvergetelijk iets! Ik kan me zelf niet inbeelden welke dankbare gezichten jullie zien.
  Heel leuk om dit allemaal te lezen.
  We hebben jullie de hele tijd gevolgd op de blog en zijn echt onder de indruk van jullie tocht de voorbije weken!
  Wat een drukke en onvergetelijke tijden! We zijn stiekem een beetje jaloers op jullie avonturen maar gunnen het jullie van harte.
  Geniet nog van de laatste dagen en breng alle mooie momenten mee naar België in jullie hart! We kijken al uit naar jullie verhalen.

  Hopelijk zijn de batterijen opgeladen want hier is het weer een drukte met koude sombere dagen en vooral veel boze gezichten hier op straat, ookal hebben wij alles wat we willen. Hou jullie maar vast, ik spreek uit ervaring, het zal schokkend zijn om hier terug te zijn en weer even wennen.

  Dames, we zijn trots op jullie!!! Tot binnenkort,

  Kusjes en knuffels
  Bas en Yentl

  BeantwoordenVerwijderen